RU

Compania „Horus” investește peste 200 de milioane de lei în infrastructura urbană

Ești în căutarea unui apartament confortabil într-un cartier nou? Horus City este cea mai potrivită alegere pentru locuința mult dorită! Compania „Horus” a lansat, recent, construcția unui nou complex locativ în sectorul Râșcani al Capitalei – „Horus City”. Ce reprezintă acest complex și cum se va schimba aspectul urban în această parte a orașului, aflați din interviul realizat de AGORA, cu Directorul pentru dezvoltare și planificare în cadrul grupului de companii „Horus”, Mihai Godea.

„Este în premieră pentru capitala noastră, când un cartier întreg este planificat și se construiește cap-coadă, cu toate lucrurile necesare pentru o viață confortabilă a locuitorilor. „Horus City” este într-adevăr cel mai mare complex de locuințe din partea centrală a municipiului Chișinău, care reprezintă un ansamblu de locuințe, dar, care are ca filosofie ca toate utilitățile și serviciile să fie lângă casă.”

De ce complexul „Horus City” este catalogat ca unul premium?

„Horus City” este catalogat astfel, în primul rând pentru că este un complex modern, este un complex pentru care semnul calității este cel mai important, se construiește din materiale premium, calitative. În al doilea rând este gândit drept un complex confortabil, are o vastă planimetrie a apartamentelor, unde fiecare investitor poate să-și aleagă după bunul plac și după bunul gust, iar în al treilea rând sunt prevăzute lucruri absolut necesare și plăcute pentru locatari, în ceea ce ține de parcări, terenuri de sport, terenuri de joacă etc. Nu în ultimul rând este unul dintre puținele complexe care se construiește în centrul orașului”.

Complexul „Horus City” este unul grandios, cu un număr mare de blocuri de locuit. Se va transforma această zonă într-un „furnicar”?

„Nu, categoric nu, pentru că blocurile de locuit sunt planificate în cadrul complexului în așa fel, încât să lase loc și de spații verzi, pentru spații de promenadă, pentru spații de barbeque, în plus nu va fi aglomerație de mașini, pentru că inspirându-ne din experiențele europene, o să construim un complex cu parcare pentru fiecare locatar. Vor fi parcări și terestre, și subterane, este planificată o parcare supraetajată în zona gării de nord, în așa fel încât curțile blocurilor și spațiile adiacente să fie lăsate pentru oameni.”

„Horus” a anunțat că investiția în infrastructura din zonă va constitui circa 200 de milioane de lei. Despre ce proiecte de infrastructură e vorba și ce vă face să cheltuiți atâțea bani proprii pentru lucruri pe care trebuie să le modernizeze administrația publică locală?

„Și aici este o premieră, pentru că eu nu cunosc alți investitori care să investească atât în infrastructura urbană. Noi mereu am promovat afacerile, investițiile, conducându-ne și de responsabilitatea socială, adică gândindu-ne la confortul oamenilor și la nevoile acestora, cu atât mai mult că locatarii de aici sunt membri ai familiei „Horos”. Sunt mai multe proiecte investiționale pe care le v-om realiza, în ceea ce ține de infrastructura urbană. În primul rând va fi lărgită strada Tudor Vladimirescu, în așa fel încât să nu avem ambuteiaje pe această stradă. Cu siguranță vor fi amplasate și stații de așteptare a transportului public, pentru comoditatea locatarilor. Va fi construit un tronson de stradă care va uni Calea Moșilor cu Tudor Vladimirescu, în așa fel pentru a scurta traseul șoferilor.

De la acest tronson până la Gara de Nord, va mai fi un tronson de stradă care va separa complexul „Horus City” de piața comercială din vecinătate, în așa fel încât accesul să fie din toate părțile posibile. Un alt proiect pe care îl vom realiza în acest complex, va fi trecerea râului Țiganca într-un colector de beton până la râul Bâc, va fi construită o parcare supraetajată în regiunea Gării de Nord, de care se vor putea folosi și șoferii sau proprietarii de autoturisme din acea zonă. Rețelele termice vor fi coborâte în subteran pentru a „nu strica” ambianța din zonă, și nu în ultimul rând infrastructura socială care va fi în interiorul complexului. Este prevăzută inclusiv o grădiniță, un mall, o rețea întreagă de magazine, și diverse ateliere de servicii.”

Complexul „Horus City” se construiește pe un teren privat? Cui aparține acest teren?

„Complexul „Horus City” se construiește pe un teren privat care aparține companiei „Horus”, este un teren procurat la prețul de piață. Suntem proprietarii acestui teren cu toate actele în regulă, cu toate actele permisive și autorizațiile aprobate de către municipalitate, dar și de alte instituții și entități publice care au o atribuție conform legii.”

Am observat anumite tentative de atac la adresa proiectului imobiliar respectiv, care e de o amploare mare pentru capitală. Cine și de ce ar fi interesat să o facă?

„Grupul de companii „Horus” are foarte mulți prieteni atât în mediul comercial, de business, cât și public, dar are și „ne-prieteni”. Noi bănuim că acestea sunt niște tentative „nenorocite” ale unor concurenți neloiali, nu neapărat din domeniul construcțiilor, care încearcă să știrbească din reputația noastră profesională. Eu cred că instanțele vor decide și în această problemă.”

Cum decurg vânzările în complexul „Horus City”?

„Vânzările decurg bine, pentru că complexul este unul foarte atractiv pentru investitori, centrele noastre de vânzări sunt solicitate, unele categorii de apartamente deja sunt vândute.”

Ce-i atrage pe investitori să procure o locuință în acest complex?

„Noi suntem cumva într-o perioadă de crize suprapuse, crize care au afectat și sectorul imobiliar, respectiv trebuia să venim cu soluții neordinare, în așa fel pentru a convinge oamenii că așa tip de investiții merită! În primul rând este locația, zona centrală a orașului, la o distanță de 15 minute de centrul orașului.

În al doilea rând este varietatea extraordinară de planificare a apartamentelor, unde fiecare poate să-și aleagă locuința după necesitățile sale.

În al treilea rând sunt posibilitățile de achitare diferite și multiple. Apartamentele pot fi achitate în rate, iar cireașa de pe tort pe care o considerăm noi, sunt creditele pe care le oferim noi ca dezvoltatori, investitorilor în complexul „Horus City”. Noi oferim un credit ipotecar cu o dobândă mai mică decât dobânzile bancare de pe piață. Respectiv, toate aceste lucruri luate împreună, formează atractivitatea complexului „Horus City” și motivează investitorii să investească.”

Vrei să afli totul despre apartamentele din complexul "Horus City"? Ești așteptat zilnic la biroul de vânzări al companiei pe str. Tudor Vladimirescu 1/8, sect. Râșcani! La complexul „Horus City” ai tot de ce ai nevoie, lângă casă!